Mire tudnám én használni ?

Debian Linux átjáró-tűzfal
A Debian linux-ból kiváló internet megosztó (router) szerver készíthető, mely a legkisebb irodai igényektől, a több ezer számítógépes nagyvállalati igényekig mindent kielégít.
Biztosítja az összes számítógép számára az internet elérést és jól beállítható fejlett tűzfal megoldásával védi a hálózat összes számítógépét az illetéktelen látogatóktól.
Sávszélesség korlátozás, hogy akinek kell, annak mindig jusson elég sávszélesség.
A teljesség igénye nélkül: a meglátogatott oldalak vírus, tartalom, és időkorlátos szűrése.
Megadható időben mettől-meddig legyen internet, gombnyomásra tiltható engedélyezhető az internet, előre definiált csoportoknak, pl. oktatási intézményekben népszerű a termenkénti korlátozás, a tanítás alatt bármikor letiltható és engedélyezhető az internet.
VPN (virtuális magán hálózat): ha szeretné cége ügyeit bárhonnan intézni, szeretné a cége számítógépes erőforrásait bárhonnan elérni, akkor ezt a virtuális magán hálózattal könnyedén meg tudja tenni. Egyszerűen csak kapcsolódik a cége hálózatára és úgy látja a munkahelye gépeit, mintha az irodájában ülne, természetesen titkosított és biztonságos csatornán keresztül , hogy adatait senki se láthassa, csak ön.


Debian Linux SAMBA file- és nyomtatószerver
Biztosan már ön találkozott olyan helyzettel, amikor meghibásodott a számítógépe és fontos adataihoz nem tudott hozzáférni, esetleg teljesen el is vesztek az adatai.
Ha szeretné a dokumentumait egy helyen tárolni és biztonságban tudni, akkor egy szerver számítógép üzembe helyezésével ez tökéletesen megoldható.
Létrehozhatók olyan megosztások, amihez bárki, vagy egy csoport vagy csak ön férhet hozzá az irodában, vagy akár otthonról is az interneten keresztül. Távmunkára is ideálisan használható.

Debian Linux levelező-szerver
Ha nagyszámú e-mail fiókkal rendelkezik és sokallja az internetes levelezésének a havi költségeit, vagy nincs megelégedve a jelenlegi levelezésével, esetleg elárasztják a spam és vírusos üzenetek, akkor önnek szüksége van egy saját levelező szerverre.
Előnyei:
Korlátlan számú domaint helyezhet el rajta, korlátlan számú e-mail címmel.
POP3, IMAP, webes levél elérés
webes adminisztrációs felület (e-mail címek létrehozása, módosítása, törlése, aliasok létrehozása)
spam és vírusos levelek szűrése

Debian Linux web-szerver
Bizonyára már ön is tapasztalt olyat internetezés közben, hogy némely oldalak lassabban, mások gyorsabban betöltődnek. Ha ezt a jelenséget stabil internet kapcsolat mellett is tapasztaljuk, akkor szinte teljesen biztosak lehetünk abba, hogy az az oldal amelyik lassabban jön be vagy egy túlterhelt szerveren van, ahol több száz vagy ezer felhasználó weboldala található, vagy a szerver nem megfelelő környezetben és nem megfelelő interneteléréssel rendelkezik, vagy bizonytalan működésű.
Ha szeretné a cége weboldalát, webáruházát biztos helyen tudni, ahol villámgyorsan megjelennek a kért oldalak, akkor önnek egy saját web szerverre van szüksége.
A weboldalak mellett, különböző adatbázisok is elhelyezhetők a szerveren, amiket webes felületen keresztül lehet adminisztrálni.

A költségekről
Ha ön úgy dönt, hogy a sokak által használt fizetős operációs rendszert szeretné használni egy kisebb irodában ahol van 3 munka-állomás és egy szerver, akkor a szoftver költségek több százezer forintba fognak kerülni, nem beszélve a irodai programcsomagokról és a vírusvédelmi megoldásokról , amihez évente a frissítést újra meg kell venni.
Amennyiben teljes Debian  linux irodát szeretne, irodai alkalmazásokkal, vírusvédelemmel, a szoftver költségek nem fognak semmibe kerülni, csak az egyszeri telepítés és beállítás költségeit kell megfizetni, ami a fizetős szoftver árainak töredéke.

Linux Szerver telepítéssel kapcsolatban keressen elérhetőségeinken.